7 Οκτ 2012

Τι καιρό θα κάνει την εβδομάδα που έρχεται;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε παρουσιάστρια, είπαμε να δανειστούμε μια:  Lanina Vremenska απ΄το βοσνιακό Televizija OBN. Έτσι, για να σας τονώσουμε το ενδιαφέρον για τον καιρό  βρε αδερφέ!


Αυτό που διανύουμε θα είναι το τελευταίο σαββατοκύριακο χωρίς σύννεφα. Γιατί από βδομάδα μπαίνουμε - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - σε φθινοπωρινό σκηνικό καιρού.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι ειδικοί, οι μετεωρολόγοι της χώρας (αυτό θα πρέπει να το αναφέρουμε, σε μια χώρα που όλοι μας, ανάλογα με την περίσταση γινόμαστε εν μια νυκτί μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι, αστρολόγοι, γυναικολόγοι και όλα τα σε –λόγοι, γενικότερα).
Στο παρασύνθημα: σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις, ο καιρός αλλάζει από αύριο και θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Ημαθίας προβλέπονται:
- για σήμερα αίθριος καιρός και θερμοκρασία που θα φτάσει μέχρι και τους 29 oC, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 2 Μποφώρ.
-     από αύριο όμως η θερμοκρασία σταδιακά θα πέφτει ενώ μεσοβδόμαδα θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες αραιές νεφώσεις.

Αναλυτικά:
Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 oC ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 5 Μποφώρ.
Την Τρίτη αναμένεται μείωση των ελαχίστων και μεγίστων τιμών της θερμοκρασίας, και μάλιστα ιδιαίτερα αισθητή. Το πρωί το θερμόμετρο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 12 oC στα πεδινά του νομού (στις περιοχές με υψόμετρο η θερμοκρασία θα είναι κατά πολύ μικρότερη) ενώ  νεφώσεις θα εμφανιστούν το απόγευμα.
Την Τετάρτη θα έχουμε αίθριο καιρό, θερμοκρασία μεταξύ 16 έως 23 oC και ανέμους που θα είναι ασθενείς.
Την Πέμπτη αραιές νεφώσεις το πρωί, που πιθανόν να πυκνώσουν γύρω στο μεσημέρι και θερμοκρασία μέχρι τους 22 oC.
Την Παρασκευή επίσης αίθριο καιρό, με κανονικά επίπεδα στη θερμοκρασία (για την εποχή) και ανέμους έως 4 Μποφώρ.
Τέλος, το Σάββατο, αίθριο καιρό, θερμοκρασία μέχρι 22 oC και ανέμους μέχρι 4 Μποφώρ.
Φυσικά, σε περιοχές με υγρασία τα πάντα αλλάζουν στις τιμές ενώ το βραδάκι είναι πλέον απαραίτητο ένα ψιλό μπουφανάκι (για τους πιο …κρυουλιάρηδες ένα τζην θα είναι ότι πρέπει). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: