30 Οκτ 2012

"Κλειστά" θέλει και ο Ρέσλερ τα 31,5 δις.

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ταράζει και πάλι τα νερά ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ ο οποίος με δήλωσή του επαναλαμβάνει την θέση του Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, πως η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρωθεί μέσω δεσμευμένου λογαριασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ, "ένα τέτοιο βήμα θα βελτιώσει τη διαφάνεια ενός προγράμματος διάσωσης το οποίο είναι ιδιαίτερα αντιλαϊκό στη Γερμανία, η οποία έπρεπε να επωμιστεί τους μεγαλύτερους κινδύνους".
Μεταξύ άλλων ο Φίλιπ Ρέσλερ είπε πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη αρκεί να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. "Δεν είναι απαραίτητο η χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, αρκεί όμως να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ.
Το θέμα της διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού από τους δανειστές είχε αποκαλυφθεί  πρόσφατα, όταν το έφερε στην επιφάνεια ο Ευ. Βενιζέλος.. Σχετκό έγγραφο με την πρόταση είχε φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών υπογεγραμμένη από τον  Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Τόμας Στέφεν, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: