12 Σεπ 2012

Πρόσω ολοταχώς για λουκέτο οι Δήμοι (αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών, βρίσκεται πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού 14 δήμοι της χώρας δεν έχουν καταθέσει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα απαιτούμενα ποσά για τις μισθοδοσίες του α' 15νθημέρου Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν ικανοποίησε τα οικονομικά  αιτήματα των δημάρχων, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι η όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ενώ τόνισε ότι εάν συνεχιστεί τότε περισσότεροι από 100 Δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών των επόμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι υπάρχει πάγια υποχρέωση των δημοτικών αρχών...
...να έχουν κατατεθειμένους στην Ενιαία Αρχή μισθούς διμήνου -υποχρέωση που ήδη δεν τηρείται από μεγάλο αριθμό δήμων, αλλά δεν συνιστά πλέον σημαίνον πρόβλημα λόγω της δεινής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πέραν των 14 δήμων, έντονη ήταν η φημολογία μεταξύ των συγκεντρωμένων ότι επιπλέον τέσσερις δήμοι δεν έχουν καταφέρει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές για τις μισθοδοσίες. Αλλά δεν υπήρξε σχετική επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως συνέβη με την περίπτωση των 14 δήμων.
Νωρίτερα οι δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έξω από το υπουργείο διαδήλωναν περίπου 500 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δήμαρχοι ζητούν να σταματήσουν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν - ήδη σε 15 δήμους ανά τη χώρα δεν καταβλήθηκε το 15νθήμερο στους εργαζόμενους, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ο υπουργός είπε ότι από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών πέραν των 35 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκαν επιπλέον για να αντιμετωπιστούν κάποια άμεσα προβλήματα δεν μπορεί να εκταμιευθεί άλλο κονδύλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: