20 Αυγ 2012

Επιστολή Τσαβδαρίδη σε Δένδια για τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Την απόλυτη στήριξη του στο αίτημα που έστειλε ο Δήμος Νάουσας προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, η οποία στη δωδεκαετή λειτουργία της αποτελεί ένα ζωντανό δημιουργικό κομμάτι για την περιοχή, καθώς και τον αποκλεισμό κάθε περίπτωσης μετατροπής των εγκαταστάσεων της σε κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, εξέφρασε με επιστολή του στον Υπουργό ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Στην συγκεκριμένη επιστολή, ...
....ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε στον κ. Δένδια ότι η χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ανήκουν στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και παραχωρήθηκαν από το δήμο Νάουσας για τη λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων. Παράλληλα, επισήμανε ότι αφενός η Σχολή συστεγάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, το οποίο από το 1999 επιτελεί ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο και αφετέρου ότι στις εγκαταστάσεις της Σχολής φιλοξενούνται την καλοκαιρινή περίοδο πολιτιστικοί σύλλογοι στα πλαίσια των διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών του δήμου και των οικείων συλλόγων. Τόνισε δε, ότι η περιοχή των εγκαταστάσεων βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Άλσος του Αγίου Νικολάου, το οποίο αποτελεί τουριστικό πνεύμονα για το δήμο, στον οποίο η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%.
Ο κ. Τσαβδαρίδης, ολοκληρώνοντας την επιστολή του ζήτησε από τον κ. Δένδια να δει με ιδιαίτερη ευαισθησία το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Νάουσας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι η συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, η οποία, πέρα από την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους δόκιμους αστυφύλακες, επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: