3 Ιουλ 2012

Πάλι ήρθαν για να ψάξουν το πετρέλαιο που μέχρι πριν 2 χρόνια δεν είχαμε!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Το 'χουμε ξαναγράψει αλλά δεν πειράζει: είναι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, γι' αυτό σκοτώνονται όλοι - και μάλιστα οι μεγάλοι του χώρου - για να πάρουν μια άδεια για έρευνες για πετρέλαια.
Εννιά ξένοι κολοσσοί συν δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, στην παγκόσμια αγορά των ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα «οικόπεδα» των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατακόλου.
Οι επίσημες εκτιμήσεις των βεβαιωμένων απολήψιμων κοιτασμάτων πετρελαίου για τις τρεις περιοχές κάνουν λόγο για 250 με 300 εκατ. βαρέλια. Δηλαδή αντιστοιχούν σε τρεις «Πρίνους» και σε αξία σε 25 δισ. δολάρια σε βάθος 20ετίας.
Συνολικά 11 εταιρείες με διεθνή παρουσία και εμπειρία υπέβαλαν οκτώ προσφορές για τα τρία «οικόπεδα». Πρόκειται για τρεις βρετανικές εταιρείες, τρεις καναδικές, μία ιταλική, μία συμφερόντων ΗΠΑ - Γαλλίας, δύο ελληνικές και μία κυπριακή.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουν δοθεί στους αναδόχους οι περιοχές, αφού βέβαια προηγηθεί η διαβούλευση για την ανακήρυξη τουλάχιστον ενός με δύο κοινοπραξιών σε κάθε «οικόπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: