9 Μαΐ 2012

Η βλακεία, οι σκοπιμότητες και η "ακυβερνησία"

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο της ακυβερνησίας του τόπου, λόγω της (μέχρι τώρα) αδυναμίας σχηματισμού Κυβέρνησης. Φυσικά αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να “ξαναμπούν στο μαντρί” όσοι την προηγούμενη Κυριακή έφυγαν. Έτσι ακούγονται ένα κάρο βλακείες!

Η χώρα λοιπόν ΔΕΝ πάσχει από ακυβερνησία. Από ασυνεννοησία πάσχει (ίσως και από πολιτική ανοησία – γεγονός το οποίο εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να σπείρουν πανικό στον κόσμο).

Φυσικά το καλύτερο για όλους μας και κυρίως για τη χώρα θα είναι να τα βρουν τα κόμματα και να σχηματιστεί Κυβέρνηση - γιατί η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της απ' το 1974 και μετά (με την ευθύνη των 2 που εναλάσσονταν στην εξουσία από τότε, αυτό ας μην το ξεχνάμε!!!)

Από τη μέρα που ο Παπαδήμος πήγε στον Παπούλια και ζήτησε εκλογές τα πάντα κινούνται στο πλαίσιο της συνταγματικής λογικής και νομιμότητας!
Η Βουλή διαλύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 41 §2, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει Κυβέρνηση στη χώρα. Πρωθυπουργός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και Κυβέρνηση εξακολουθεί να υπάρχει – και θα υπάρχει, το Σύνταγμα ΔΕΝ αφήνει περιθώριο ακυβερνησίας (για να σταματήσουν οι κάθε είδους βλακείες που διαδίδουν οι πολύξεροι).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα - τα μετεκλογικά -  το Σύνταγμα της χώρας είναι ξεκάθαρο:
άρθρο 37, §2: Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 
άρθρο 37, §3: Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.
Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.

Με δυο λόγια: πρωθυπουργό η χώρα έχει (Παπαδήμος), αν δεν τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί πρωθυπουργό η χώρα θα έχει (κάποιον εκ των Ρένα Ασημακοπούλου, Παναγιώτη Πικραμένο ή Ιωάννη Καραβοκύρη) και τελικά θα οδηγηθεί σε εκλογές!
Τόσο απλά. Γιατί όπως είπαν και οι παλαιότεροι ημών, “στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”. 
Αν και απ' ότι φαίνεται κάποιοι προσπαθούν να μας εμφανίζουν πως υπάρχουν και τέτοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: