26 Απρ 2012

Θανάσης Γικόνογλου: "Οι θέσεις μου για το Κράτος, την Οικονομία και τη Διαχείριση της Κρίσης"

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Αποτελεί κοινή αίσθηση ότι οι Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου, παρότι διεξάγονται σ’ ένα πρωτόγνωρο οικονομικό και  πολιτικό περιβάλλον  κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η πολιτική αποστασιοποίηση, σε σημαντικό βαθμό θα κρίνουν με το αποτέλεσμα τους την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την πολιτική σταθερότητα και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και εν τέλει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών για τα επόμενα χρόνια.
Κατά συνέπεια, την επόμενη μέρα των εκλογών ο τόπος έχει ανάγκη από υπεύθυνους ανθρώπους που να διαθέτουν πλήρη συναίσθηση των πραγματικών δεδομένων και παράλληλα ολοκληρωμένες  προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τον επανασχεδιασμό του κράτους  και τη συνολική «επανεκκίνηση» της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ με τους Ημαθιώτες συμπολίτες μου μερικές από τις βασικές μου προτάσεις για την αυριανή μέρα στην πατρίδα μας. Θέσεις που εδώ και καιρό έχω υποστηρίξει με συνέπεια και θάρρος τόσο μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και δημοσίως.  
Συγκεκριμένα προτείνω:

Νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή αποκλειστικά των τόκων των δανείων για μια δεκαετία και παράλληλο πάγωμα τόσο  των πληρωμών που αντιστοιχούν στο κεφάλαιο του δανείου όσο και των πλειστηριασμών,  με σκοπό την προστασία των πολιτών που έχουν πληγεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις συνεχόμενες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Πάταξη της φοροδιαφυγής με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών όπως είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση των φορολογικών υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με όλα τα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία της χώρας ώστε να υπάρχει απόλυτη ταυτοποίηση των δηλωθέντων με τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων. Πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και απλούστευση όλων των διαδικασιών που πραγματοποιούνται στις Δ.Ο.Υ.
Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για τη μείωση των τιμών και την προστασία των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα είναι η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσιακές δυνατότητές της γύρω από ζητήματα πάταξης της αισχροκέρδειας, των μονοπωλιακών πρακτικών και του αθέμιτου ανταγωνισμού με τελικό στόχο την πτώση των τιμών.
Περιορισμός της Γραφειοκρατίας με την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) με σκοπό τη μείωση του μέσου χρόνου συναλλαγής πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο, εξοικονομώντας εκατομμύρια εργατοώρες και ευρώ για Δημόσιο και ιδιώτες.
Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μέσω της καθιέρωσης ηλεκτρονικής υποβολής των Πινάκων Προσωπικού εργαζομένων ιδιωτικών επιχειρήσεων και την κατάργηση της  χειρόγραφης κατάθεσης , εφαρμογή που θα απελευθερώσει εκατοντάδες υπαλλήλους του Σώματος με σκοπό την αποκλειστική αξιοποίησή του στον έλεγχο επιχειρήσεων για την πάταξη της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Άμεση έναρξη διαδικασίας αξιολόγησης και κοστολόγησης όλων των υπηρεσιών και τμημάτων του Δημοσίου, προσφέροντας ένα ικανό εργαλείο στα χέρια της διοίκησης ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το κόστος κάθε υπηρεσίας και να συγκρίνει ομοειδή τμήματα, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου.
Αξιοποίηση φυσικών πόρων και περιουσιακών στοιχείων, συνέχιση του σπουδαίου νομοθετικού έργου του Υφυπουργού  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Κ. Μανιάτη Ιωάννη που σχετίζεται με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που βρίσκεται στο Ελληνικό υπέδαφος. Οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας μας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες, λύσεις όμως εξακολουθούν να υπάρχουν. Η ελπίδα δεν έχει χαθεί και σας καλώ να δώσουμε μαζί τη μάχη για την «επανεκκίνηση» της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: