19 Μαρ 2012

Τίτλοι τέλους για μια Τράπεζα, που έγραψε ιστορία για περισσότερα από εκατό χρόνια...

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Κατεβασμένα τα ρολά είναι από σήμερα το πρωί στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Την ίδια ώρα που η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλά, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακαλεί την άδειά της, αφού δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά της.
Μαζί με την Σ.Τ.Λ. ανακαλούνται οι άδειες και άλλων δυο τραπεζών, ενώ δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον και των υπολοίπων. Την υπαγωγή των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε. στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, έκρινε αναγκαία η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως σημειώνεται, αφού...
παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των εν λόγω τραπεζών, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους.

Οι άδειες των τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακλήθηκαν και οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστές ορίστηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: