18 Δεκ 2011

Για σήμερα σας έχουμε Παστίτσιο με μανιτάρια

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
200 γρ. μπιζέλια
2 μέτρια καρότα
500 γρ μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
βασιλικός ψιλοκομμένος και ρίγανη
8-10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

Υλικά μπεσαμέλ
9 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
11 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8-9 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας μαϊδανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι και το λάδι για 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βράζουμε επίσης τα μπιζέλια σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα μέχρι τη στιγμή που θα πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε προσεκτικά το νερό, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, χτυπώντας το μίγμα με σύρμα (ή με το μίξερ σε πάρα πολύ χαμηλές στροφές –προσοχή στο σημείο αυτό γιατί αν υπάρχουν πολλές στροφές το μίγμα θα καταστραφεί) για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Βγάζουμε από τη φωτιά το μίγμα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Αλείφουμε βούτυρο σε ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε ση βάση του λίγη μπεσαμέλ.
Βάζουμε μια στρώση μακαρόνια, ρίχνουμε από επάνω το 1/5 της σάλτσας μανιταριών και λίγα μπιζέλια. Επαναλαμβάνουμε τη στρώση αυτή με τον ίδιο τρόπο για 5 ακόμη φορές (μπεσαμέλ, μακαρόνια, μανιτάρια και μπιζέλια).
Από επάνω καλύπτουμε με το φαγητό με μια παχύτερη στρώση κρέμας και ρίχνουμε τις μαύρες ελιές στο τέλος.
Ψήνουμε το παστίτσιο για 25 - 30 λεπτά της ώρας στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: