Για σήμερα η Μαρίνα προτείνει την "απλή Πιπερονάτα". Έχει κάποια σχέση με τη γνωστή ιταλική peperonata, όμως εκεί γίνεται χρήση και ζυμαρικών.
Φτηνή, γρήγορη συνταγή και σε ένα μισαωράκι τελειώνετε, χρησιμοποιώντας συστατικά που είχατε βγάλει από τον μπαξέ σας και τα ρίξατε στην κατάψυξη στο Σεπτέμβριο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές
- 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- ¼ του λίτρου νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 σελίδες (λιωμένο) σκόρδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες - όχι πολύ στενές λωρίδες για να μην λιώσουν. Αν είναι μικρές πιπεριές, τότε τις αφήνουμε ολόκληρες. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε
τις (κομμένες σε λωρίδες) πιπεριές και τις αφήνουμε να σωταριστούν. Στη συνέχεια,
ρίχνουμε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, το νερό, το
ξύδι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 περίπου λεπτά της ώρας.
1 σχόλιο:
ΤΗΝ .."ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ" ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΕΓΟΝΤΩΣ.
Δημοσίευση σχολίου