20 Νοε 2011

Ξεκινάμε και μαγειρική!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Από σήμερα και κάθε Κυριακή θα έχουμε και μια ανάρτηση με συνταγές, προσφορά από τη φίλη της "Περισκόπησης" Μαρίνα.
Για σήμερα ειδικά επιλέξαμε κάτι ...ευρωπαϊκό, αφού άλλωστε όλα από τις Βρυξέλλες εκπορεύονται!
Λαχανάκια Βρυξελλών σωτέ λοιπόν για σήμερα.
Καλή σας όρεξη!!


Χρειαζόμαστε:
½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών,
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο,
2 φύλλα δάφνης,
3 σκελίδες σκόρδο,
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτικό βούτυρο.

Εκτέλεση: αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα από τα λαχανάκια. Βάζουμε τα λαχανάκια, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού αλατισμένο νερό που βράζει.
Όταν το νερό αρχίσει πάλι να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και έπειτα τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα λαχανάκια, τα σωτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και με αμύγδαλα ψιλοκομμένα ή τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: