14 Σεπ 2011

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος σήμερα το βράδυ, παραπέμπουν ομόφωνα το θέμα του εργοστασίου βιολιπασμάτων στα κεντρικά όργανα του Δήμου

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Με ένα και μοναδικό θέμα συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος.
Το θέμα είχε να κάνει με την εταιρία η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη έξω από το Πλατύ, βόρεια, και η οποία εδώ και πολύ καιρό δημιουργεί πρόβλημα με τη λειτουργία της, αφού οι οσμές που βγαίνουν από αυτή είναι πλέον ανυπόφορες.
Με το θέμα αυτό η "Περισκόπηση" ασχολήθηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα (από τις αρχές του έτους και μετά) και το ανέδειξε, αφού το πρόβλημα ήταν από την αρχή του σοβαρό.
Το συμβούλιο αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να αποσταλούν όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να ζητήσει το θέμα να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού όποια ενέργεια και να έκανε δεν βρήκε την κατάλληλη ανταπόκριση (και φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε και στην ουσία εντείνεται, όσο αλλάζουν και οι καιρικές συνθήκες - ενώ όπως πληροφορηθήκαμε η εταιρία για μεγάλο διάστημα δεν λειτουργούσε πλήρως ενώ τώρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει κανονικά, γεγονός το οποίο θα εντείνει το πρόβλημα).
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα έγγραφα τα οποία από τον Μάρτιο του 2011 και μετά έχουν αποσταλεί από τη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος σε διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που είναι αρμόδιες να επιληφθούν του θέματος καθώς και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας. 
Αύριο θα σας έχουμε και την απάντηση που έλαβε από τη διεύθυνση ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας ο Δήμος μετά από καταγγελία που έγινε την άνοιξη.
Πάντως τα μέλη του Συμβουλίου επιφυλάχθηκαν και σε ερώτηση που τους κάναμε ανέφεραν πως "δεν μπορεί να δοθεί άλλος χρόνος στην εταιρία" και πως προτίθενται ακόμη και να καλέσουν τον κόσμο σε διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας αυτής αν δεν δοθεί λύση και μάλιστα σύντομα.

Με κλικάρισμα επάνω σε κάθε εικόνα παρακάτω, αυτή....

λαμβάνει το πραγματικό της μέγεθος και μπορείτε να τη διαβάσετε.









Δεν υπάρχουν σχόλια: