4 Απρ 2011

Σε 2ο βαθμό αύριο ο Παν. Ψωμιάδης

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Για αύριο 5 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η δίκη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη στο Εφετείο (δικάζεται σε 2ο βαθμό, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή) σχετικά με εκείνη τη μείωση προστίμου που είχε κάνει όταν ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης σε κάποιον βενζινοπώλη, στον οποίο είχε ρίξει πρόστιμο ο προηγούμενος του Πανίκα νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Ο Πανίκας του είχε μειώσει το πρόστιμο - όπως είχε δικαίωμα από το νόμο να κάνει, επενέβη τότε μετά από δημοσιεύματα η δικαστική Αρχή και βρέθηκε κατηγορούμενος.
Αν βρεθεί ένοχος τότε σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" θα βρεθεί και εκτός από την Περιφέρεια, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Περιφερειάρχη να είναι σε επαφή με συνταγματολόγο των Αθηνών, για την περίπτωση που κριθεί ένοχος και από το Εφετείο για το τι θα κάνει (θα βασιστεί στο ότι έκανε ότι έκανε όταν ήταν Νομάρχης και όχι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως Περιφερειάρχης). Φυσικά μπορεί να κερδίσει και χρόνο, πηγαίνοντας την υπόθεση στο Άρειο Πάγο. Από την άλλη ακούγεται ότι αν εκπέσει, τότε θα προωθηθεί η λύση της ανάδειξης του αδελφού του στη θέση του ιδίου. Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: