19 Μαρ 2011

Για αυτό λέμε: επιβάλλεται η συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Μετά την χθεσινή συνδρίαση, αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι θα πρέπει να πηγαίνουμε σε συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Επιβάλλεται!!
Γιατί ο "Καλλικράτης" δημιούργησε δήμους που έχουν τεράστια δύναμη, που μπορούν και αγγίζουν την καθημερινότητά μας. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το ανά 4ετία "καθήκον" και να είμαστε ενεργοί πολίτες (δηλ. να μην πηγάινουμε μόνο όταν μας έρχεται το αβγό στον κώλο, για να το θέσω σεμνά).
Η χθεσινή συνεδρίαση - λόγω της πολυπληθούς συμμετοχής δημοτών - ανέδειξε πολιτικές πτυχές (αφήστε τα άλλα κατά μέρος) που μέχρι τώρα ο κόσμος τις άκουγε αλλά δεν τις έβλεπε να παίρνουν σάρκα και οστά. Το είδε χθες, όπως είδε και την ανεπάρκεια αναλυτικής πολιτικής σκέψης, που οδηγεί αναπόφευκτα σε λάθη που κοστίζουν ακριβά στις κοινωνίες:

  • το γεγονός ότι ο Δήμαρχος χάνει πολιτικά διότι παρέλειψε (ή έθαψε, να το πω απλά), όπως κατηγορείται, να στείλει έγγραφα και να ενημερώσει εγκαίρως, σε ένα χωριό - πες με Τρίκαλα - το οποίο αν μη τι άλλο τον τίμησε τον Νοέμβριο και που σήμερα τον κατηγορεί για ολιγωρία.
  • ο Γκιόνογλου χάνει με την πρότασή του για κλείσιμο σχολείου γενικότερα - και στο Πλατύ ειδικότερα, αφού αυτό προβλέπει η πρόταση των συλλόγων. Προσπαθεί να καρπωθεί τους πόντους που θα χάσει ο Δημητριάδης αλλού αλλά αντίθετα χάνει και αυτούς που είχε.
  • οι παρατάξεις στο θέμα δεν λειτουργούν με συνοχή: οι σύμβουλοι από Πλατύ και Τρίκαλα των 2 συνδυασμών καλά κάνουν και ενισχύουν τα χωριά από τα οποία προέρχονται. Και τα βάζουν με τους αντιπάλους συνδυασμούς. Όμως αν μπορούσαν θα τα έβαζαν και με αυτούς που κάθονται δίπλα τους, δεν το κάνουν πιθανόν επειδή ευτυχώς αντιλαμβάνονται ότι μετά θα οδηγηθούμε στο χάος.
  • από τους υπόλοιπους, κάποιοι κάνουν ρελάνς στους αρχηγούς τους και κάποιοι άλλοι τραβάνε το δικό τους δρόμο, προφανώς γιατί νομίζουν αυτό τους συμφέρει πολιτικά (κούνια που τους 'κούναγε...!). Και λένε τα δικά τους. Κάποιοι άλλοι αντίθετα κάνουν την παλαβή, ίσως επειδή είδαν τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου και κατέληξαν στο ότι τα ψηφαλάκια σε Πλατύ, Τρίκαλα, Καμποχώρι, Βρυσάκι δεν είναι ικανά να τους υπενθυμίσουν ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι ολόκληρου του νέου "καλλικράτειου" Δήμου Αλεξάνδρειας και όχι σύμβουλοι του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο κατοικούν.
  • μια προσπάθεια να αποκρυβεί το θέμα από όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους έγινε, το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Να περάσει ανώδυνα! Και αν δεν υπήρχαν ορισμένοι σύμβουλοι να ανακινήσουν το θέμα, το ζήτημα θα έκλεινε στα μουλωχτά μέσα σε λίγες μέρες.
Και θα επιμείνω: 5 ώρες συνεδρίαση χωρίς αποτέλεσμα για τον τόπο, αντιπαραγωγική.

ερώτηση- σημείωση: ο καθ' ύλην αρμόδιος διευθυντής δευτεροβάθμιας που ήταν χθες;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Β Με ενα μινι λεωφορειο το θεμα των Τρικαλων λυνεται, ενω σε αλλη περιπτωση χρειζεται κομβόι απο λεωφορεια. Τα συμπερασματα δικα σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ Η ΟΧΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ? για το Πλατυ ρωταω .οταν θελεις την ψηφο μου απαιτω να εισαι διπλα στο χωριο σου και να ασχολεισαι με οποια προβληματα προκυψουν ασχετα εαν πας στον συνδυασμο σου κοντρα η οχι.Γιατι το χωριο Πλατυ βρεθηκε να υποστηριζει κατι που δικαιωματικα του ανηκει.Ωραια η προταση του Μπαμπη να μην κλεισει κανενα κτηριο....ας φερουν απο την Αλεξανδρεια παιδια γιατι οπως ειπε και η Λαμπιρη εχουν μονο 2 γυμνασια εκει.ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΕΚΕΙΝΟ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.