8 Φεβ 2011

Πότε θα το αντιληφθούν;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Μια φαινομενικά "εύκολη" καρέκλα, αυτή του υπουργού μεταφορών τείνει να γίνει ηλεκτρική.
Γιατί μπορεί κάποτε διάφοροι πολιτικοί να την ήθελαν (επειδή είχε και κορδέλες για κόψιμο αλλά και ήταν "ακίνδυνη" πολιτικά), πλέον όμως δεν την θέλουν! Με τέτοιες αυξήσεις, τόσες αντιδράσεις από τον κόσμο, τόσες περικοπές σε δρομολόγια, κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να την κρατήσει και να επωμιστεί και  το προσωπικό πολιτικό κόστος που αυτό συνεπάγεται.
Το υπουργείο διαρρέει από χθες ότι θα προχωρήσει και σε νομοθετική διάταξη με την οποία θα θεωρείται αδίκημα η μη καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Από την άλλη μιλάνε για μείωση στα διόδια. Αλλαλούμ!
Κόντρα στο μαχαίρι δεν πηγαίνεις, πρέπει να είσαι ή απελπισμένος ή τρελός. Και στην προκείμενη περίπτωση το ...μαχαίρι είναι ο κόσμος που αντιδρά με τον τρόπο αυτό στις αυξήσεις και στους παραλογισμούς, μη καταβάλλοντας το αντίτιμο των διοδίων ή των εισιτηρίων. Γιατί είναι το μόνο που μπορεί να κάνει και να εισακουστεί.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή των αντιδράσεων ενός λαού που είναι πραγματικά αγανακτισμένος για μια σειρά από πράγματα. Ακόμη να το πάρουν χαμπάρι;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΟΧΙ?ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΙΣ?ΠΟΣΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Ο ΑΛΛΟΣ?