28 Δεκ 2010

Επιστροφή των λεγόμενων "εξόδων φακέλου" αποφάσισε δικαστήριο στη Λάρισα

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
Τα "έξοδα φακέλου" πρέπει να επιστραφούν γιατί πρόκειται για αδικαιολόγητο πλουτισμό!
 
Η είδηση αφορά σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, γιατί ελάχιστοι πρέπει να είναι αυτοί που δεν έχουν μπλέξει με τις τράπεζες για ένα δάνειο οποιουδήποτε τύπου.
Με απόφαση που λήφθηκε από το Ειρηνοδικείο της Λάρισας (αρ. αποφ. 233/2010) μετά από ομαδική αγωγή πελατών τραπεζών κατά της Εθνικής Τράπεζας - και η οποία έγινε γνωστή από ανακοινώσεις του ΙΝΚΑ και της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών (στα μεγαλοκάναλα δεν την είδα ακόμη, ίσως και να έπαιξε αλλά λίγο πριν από τον ...καιρό) - υποδεικνύεται στα τραπεζικά ιδρύματα να επιστρέψουν στους δανειολήπτες τα ποσά που αντιστοιχούν στα λεγόμενα "έξοδα φακέλου".
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, "...Το δικαστήριο δέχτηκε τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού επομένως μπορούν ν' αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα" ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, "Όλα σε 1", διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κλπ".

Οι ίδιες οργανώσεις καλούν τους πολίτες/δανειολήπτες να προσέλθουν στα γραφεία των οργανώσεων για να υπογράψουν μία εξουσιοδότηση για τη κίνηση της διαδικασίας και να προσκομίζουν αν έχουν την σύμβαση δανείου που υπέγραψαν προκειμένου να εισπραχθούν πίσω τα έξοδα φακέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: