30 Σεπ 2010

Περι χρέους ο λόγος

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ε ρε πλάκες!!

Βγήκαν οι ...πρυτάνεις των οικονομικών της ΕΕ και δήλωσαν τα προφανή. Πως δεν είμαστε οι μόνοι με μαύρο χάλι στην οικονομία, με τεράστιο έλλειμμα επί του ΑΕΠ και με κακοδιαχείριση στα δημόσια οικονομικά. Και οι Μπαρόζοι και οι Ρεν θρασύτατα απειλούν με κυρώσεις και πρόστιμα τιους πολίτες των χωρών που το έλλειμμα θα ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ τους.

Αυτό δεν μας δικαιολογεί (ως λαό αλλά και τους πολιτικούς μας), όμως μας νομιμοποιεί να λέμε πως η επίθεση των κερδοσκόπων ήταν στημένη, καλά προμελετημένη και στοχευμένη. Άλλωστε το προσωνύμιο PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain) ή το νεώτερο PIIGS (το 2ο Ι αφορά την Ιρλανδία) δεν είναι τυχαίο. Αφήστε που μας δίδει μια ιδέα για το ποιοι θα ακολουθήσουν τη χώρα μας.

Στην Ιρλανδία πάντως λέγεται πως θα πιάσουν φέτος το 32% (!!!), μετά και την ...ενίσχυση των τραπεζών με 33 δις ευρώ. Όσο για τους Ιρλανδούς, χθες πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο τους την ώρα που ψηφίζονταν μέτρα (τώρα πως από το 32% θα φτάσουν στο 3% το 2014, για αυτό θα πρέπει δυστυχώς να ρωτήσουμε σε λίγους μήνες τους πολίτες της Ιρλανδίας).
Στην Ισπανία μια από τα ίδια. Αν δείτε το βίντεο που έπειξε σήμερα στα κανάλια (25 λεπτά μετά την έναρξη των μεσημβρινών τους δελτίων) και κάνετε ντουμπλάρισμα το συνδικαλιστή που μιλάει και τον ακούσετε στα ελληνικά θα νομίσετε πως απευθύνεται όχι μόνο στους Ισπανούς αλλά σε εμάς, στους Ιταλούς, στους Πορτογάλους και στους Ιταλούς.

Α, μην ξεχάσω, στην Ισλανδία (που ξαπόστειλε από 'κει που ήρθαν αυτούς που πήγαν να φορτώσουν στο λαό τα χρέη των τραπεζών) ο πρωθυπουργός περνάει ειδικό δικαστήριο (ΕΔΩ)!
Να μην ξεχάσω επίσης: το μυγόσκ...ο στον παραπάνω χάρτη (θέλει βελάκι για να το βρεις) με το οποίο δεν ασχολείται ουδείς - όπως και με πολλούς άλλους "χαϊδεμένους" - ξέρετε τι χρέος είχε πριν λίγο καιρό; 4.910% !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: