9 Αυγ 2010

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Ο νέος ορισμός για τις αυξήσεις είναι "ορθολογισμός". Ο καυγάς γίνεται για τη ΔΕΗ φυσικά. Μεγάλη μπίζνα, για όλους όσους ασχοληθούν με το σπόρ της παραγωγής, της διανομής και της πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
Παρακολουθούσα προ ημερών μια εκπομπή στο ραδιόφωνο του FLASH 96 (99,4 στην περιοχή της
Κεντρικής Μακεδονίας), στην οποία κάποιος οικονομολόγος προσπαθούσε να μας πείσει πως η αγορά της ενέργειας θα γίνει όπως αυτή της κινητής τηλεφωνίας: πρώτα θα έρθουν τα ακριβά τιμολόγια και μετά η αγορά θα βρει την ισοροπία της.
Καλά! Αν υπάρξει ποτέ μείωση σε τιμή που έχει πάρει την ανηφόρα, τότε εγώ θα εκτοξευτώ μεθαύριο από το Μπαϊκονούρ έχοντας το προνόμιο να είμαι ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης!!! (πάρτε και μια φωτοσοπιά να έχετε, γιατί μείωση δεν θα δείτε...)

Σήμερα τα κανάλια της τηλεόρασης προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να γίνει η απελευθέρωση (με τους όρους που ακούγονται) ενώ μιλάνε και για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Είμαστε λέει κατά μέσο όρο 118,83% φθηνότεροι από τις 27 χώρες της ΕΕ. Δυστυχώς όμως είμαστε και κατά πολύ πιο κάτω σε μισθούς και συντάξεις, με τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης που είναι απλησίαστες.
Άσε που στη χώρα μας υπάρχει και ΤΟ απίθανο: μέσα στο λογαρισμό που έρχεται στο σπίτι, στο μαγαζί, στην επιχείρησή μας πληρώνουμε εκτός από το ρεύμα που έχουμε καταναλώσει φόρους, δημοτικά τέλη, τη δημόσια τηλεόραση κλπ κλπ. Ωραία πατέντα!

Ερώτηση: τα τελευταία νταβατζηλίκια τα είδατε; Ρήτρα καυσίμων, ειδικό τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρέωση εκτέλεσης τελωνιακών εργασιών (!).
Και κάτι για το τέλος: γιατί ρε παληκάρια να πληρώνω τόκους υπερημερίας; Δουλεύει σωστά το ταχυδρομείο για να μου έρθει έγκαιρα και εμπρόθεσμα ο λογαριασμός; Ή μήπως έχει η ΔΕΗ παντού ταμεία (που να δουλεύουν πενθήμερο και οκτάωρο); Ας πάνε μια Πέμπτη ή μια Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια οι πρυτάνεις να πληρώσουν το λογαριασμό. Θα βρούν άραγε ταμείο;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι μπλόγκ με κοσμοναύτη ιδιοκτήτη. Σωστός!!Κλείσε θέση στο πλήρωμα και για εμάς, γιατί όντως μείωση δεν πρόκειται να δούμε!

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΜΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΝΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΤΕ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΙΣΘΙΣΗ!!!!!!!
ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΑΥΤΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ