28 Ιουλ 2010

ΠΟΙΟ ΣΙΤΑΡΙ ΜΩΡΕ; ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑ 0,1 MW!!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
ΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ! ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ...

Έχω στους σελιδοδείκτες του φυλλομετρητή μου αποθηκευμένες 4-5 ιστοσελίδες οι οποίες είναι εξειδικευμένες και σχετίζονται με τους αγρότες και την αγροτική οικονομία.
Κάθε τόσο τις επισκέπτομαι και κάθε τόσο βλέπω διάφορες ανακοινώσεις από νομαρχίες, περιφέρειες, υπουργείο κλπ κλπ κλπ με τις οποίες καλούνται οι αγρότες διαφόρων περιοχών να κάνουν δηλώσεις και να πάρουν αποζημιώσεις για να ξηλώσουν (σε τελική ανάλυση) καλλιέργειες που έχουν, στα πλαίσια αναδιαρθρώσεων - αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες κ.ο.κ. Αυτό γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι κάτι το καινούριο.
Κάποιες στιγμές όμως αναρωτιέμαι: στο τέλος αυτής της ιστορίας στην Ελλάδα ο πρωτογενής τομέας θα παράγει τίποτε; Ή μήπως οι αγρότες μας θα γίνουν παραγωγοί ενέργειας (αφού καθημερινά σε όλη την χώρα "φυτεύουν" φωτοβολταϊκά το τελευταίο διάστημα). Γιατί έτσι όπως πάει η κατάσταση, στο τέλος θα εισάγουμε τα πάντα, θα ήμαστε εκτός από χρεωμένοι ΚΑΙ εξαρτημένοι ολοκληρωτικά από τις εισαγωγές βασικών αγαθών.
Η εικόνα του μέλλοντος; εκεί που σήμερα έχουμε φάρμες ή καλαμποκιές σε 5 χρόνια θα υπάρχουν επιδοτούμενες καλλιέργειες από λεύκες και ακακίες & θα καρφώνουμε τα πάνελ επάνω σε κορμούς....


Μην αρχίσετε πάλι να σχολιάζετε ποικιλοτρόπως. Μια απλοϊκή σκέψη είναι, τίποτε περισσότερο που να χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Και σίγουρα όλοι σας την έχετε κάνει αυτή τη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: