15 Απρ 2010

ΜΕ ΤΗΝ 6η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

ΜΕ ΤΗΝ 6η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!


Κ. ΚΥΤΟΥΔΗΣ: Η πλειοψηφία πιστεύω ότι δεν είχε προσανατολισμό... ...είχαμε επιλεκτική
ενημέρωση... έχουμε μάλλον έναν Δήμαρχο ο οποίος έχει γίνει πολύ υπερσυγκεντρωτικός... χάσαμε την ουσία και αναλωνόμασταν σε πράγματα και τριβές οι οποίες ήταν ασήμαντες, ανούσιες και πολλές φορές αστείες.

Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κυτούδη για το λίγο διάστημα που υπηρέτησε το θεσμό του προέδρου του Δ.Σ., όσα ανέφερε περί συνεργατών δεν ισχύουν για το Δήμο Πλατέος και για αυτή τη δημοτική Αρχή... ...δεν μπαίνω στη λογική των όσων ανέφερε περί αποφάσεων σε κλειστά κλπ... ...ήταν καθαρά δική μου απόφαση η τοποθέτηση του.

Γ. ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ: Κε Κυτούδη, ειλικρινά με την παραίτησή σας ενοχλήθηκα γιατί μαζί ξεκινήσαμε, άλλα σκεφτόμουν εγώ... ...επιλεκτική ενημέρωση δεν έγινε ποτέ, οφείλω να το τονίσω αυτό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε μια, ούτε δυο αλλά έξι φορές χρειάστηκε να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Δύναμη Ελπίδας" του Δημάρχου Πλατέος Φ. Δημητριάδη και τρεις οι υπόλοιποι σύμβουλοι (των παρατάξεων της αντιπολίτευσης) για να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Κατά τις πρώτες 3 ψηφοφορίες (που έγιναν μεταξύ των μελών της παράταξης της πλειοψηφίας) υποψήφιοι ήταν ο Κώστας Κιορογλίδης και ο Νίκος Κούτσιας, που αυτοπροτάθηκαν.
Υπέρ του Κ. Κιορογλίδη ψήφισαν οι κκ. Ανδρονίδης, Καραμουρατίδης, Μερτζανίδης, Βασιλόπουλος και Παντόπουλος και η κα Μουσκεφτάρα ενώ υπέρ του Ν. Κούτσια οι κκ. Χρυσόμαλλος, Κυτούδης, Μαργαρίτης, Κιρκιλιανίδης και Γιάγκου. Με τις ψήφους και των δυο υποψηφίων, αυτοί έλαβαν από 7 και 6 ψήφους αντίστοιχα.
Δηλαδή χρειάστηκαν 3 ψηφοφορίες για να αναδειχθεί από την πλειοψηφία υποψήφιος για να προταθεί στο σώμα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 3 ψηφοφορίες (στις οποίες συμμετείχαν πλέον και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας) για να αναδειχθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε αυτές το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο αφού ψήφιζαν:
υπέρ της υποψηφιότητας Κιορογλίδη οι κκ.
Ανδρονίδης, Καραμουρατίδης, Μερτζανίδης, Βασιλόπουλος, Παντόπουλος, Κιορογλίδης και η κα Μουσκεφτάρα ενώ ψήφισαν υπέρ και οι κκ Φιλιππόπουλος και Κιρκιλιανίδης.
Επέλεξαν το λευκό οι κκ. Χρυσόμαλλος, Κυτούδης, Μαργαρίτης, Κούτσιας και Γιάγκου ενώ επίσης το λευκό επέλεξαν οι κκ Δριστάς, Κιοσέογλου, Καταφυγιώτης και Καρπούζης.
Με 9 "ΝΑΙ" και 9 λευκά εξελέγη στη θέση του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου ο Κ. Κιορογλίδης στην τρίτη ψηφοφορία.
Υπενθυμίζω ότι η παράταξη του Δημάρχου είχε εκλέξει στις εκλογές του 2006 13 συμβούλους, αυτή του κ. Δριστά 5 και αυτή του κ. Θεμελη 3 συμβούλους.

Και επειδή δεν μου αρέσουν οι παραπολιτικές αναλύσεις και συζητήσεις μπορώ να εξάγω ένα και μόνο ασφαλές συμπέρασμα: το ρήγμα στην παράταξη του Δημάρχου είναι πλέον επιβεβαιωμένο με τον πιο επίσημο τρόπο, γεγονός που πιθανόν να τον αποδυναμώσει στο άμεσο μέλλον και στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος για τον ευρύτερο Δήμο.
Επίσης αυτό που με εντυπωσίασε ήταν πως η όλη διαδικασία θα μπορούσε να ήταν περισσότερο γρήγορη και ξεκάθαρη, ΑΝ ειδικά ο προεδρεύων διάβαζε τον κώδικα με περισσότερη προσοχή. Γιατί κάποια πράγματα ήταν πραγματικά αστεία, όπως έγιναν!

Απόντες από τη διαδικασία (ας μου επιτραπεί να γράψω "απόντες από τα κοινά εδώ και καιρό πλέον") ήταν οι κκ. Θεμελης και Κανακάρης καθώς και η κα Κακαμούκα, ενώ παρόντες ήταν στο ακροατήριο οι κκ Γεωργιάδης Στ., Ναλμπάντης Κ. και Σισμανίδης Μ.

Την φωτό του νέου προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Πλατέος τη δανείστηκα από το blog xronika05.blogspot.com του Χ. Μόχλα, τον οποίο και ευχαριστώ για το.. δάνειο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το τέλος της εποχής Δημητριάδη ή κάνω λάθος; γιατι με τοσες διαρροες συμβουλων δύσκολα τα πράγματα