17 Μαρ 2010

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ..ΟΠΛΑ;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
Από την "Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών" λάβαμε το εξής mail το οποιο αντικατοπτρίζει τις θέσεις τους για το θέμα των 7 λεπτών που ακόμη δεν έχουν δοθεί στους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και για την πρόοδο των θεσμικών αλλαγών που προτίθεται να κάνει η Υπουργός. Διαβάστε:


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ»


Στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αφού συγκέντρωσε ένα επαρκές πακέτο διαπιστώσεων, προχώρησε στην εξαγγελία δεσμεύσεων. Κυβερνητικών δεσμεύσεων που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και την ενίσχυση επιμέρους καλλιεργειών.

Με το βλέμμα στραμμένο στην νέα παραγωγική περίοδο ακόμα και σήμερα δεν έχουν τακτοποιηθεί εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς. Η καταβολή των 7 λεπτών όπως υποσχέθηκε η κ. Μπατζελή για την συγκομισθείσα ποσότητα των βιομηχανικών ροδάκινων όφειλε να είχε διεκπεραιωθεί εδώ και δυο μήνες πριν. Είναι προφανής η αγωνία και η απορία των αγροτών για το τι πρόκειται να γίνει με τα 7 λεπτά . Τα 7 λεπτά αντιπροσωπεύουν το 30% του συνολικού ετησίου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των αγροτών βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου πολλοί δεν έχουν αποπληρωθεί από τους συνεταιρισμούς. Tαυτόχρονα καλούνται να ξεκινήσουν την νέα παραγωγική χρόνια με χρήματα που δεν έχουν.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή είναι χαρακτηριστική η απουσία των βουλευτών. Κανένας δεν γνωρίζει να πει την ημερομηνία πληρωμής των 7 λεπτών. Κανένας δεν νοιάζεται να ενημερώσει τους αγρότες για την εξέλιξη στα θέματα των θεσμικών αλλαγών όπου το υπουργείο αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές και τομές σε θεσμικό επίπεδο. Εκ του ασφαλούς οι πρόσφατα εκλεγμένοι βουλευτές πετάνε χαρταετό με δυσμενείς τις συνθήκες των «καιρών» για την αγροτική οικονομία. Περιμένουν τους αγρότες να ξαναβγούν στους δρόμους για να έρθουν οι σοφοί και να κάνουν διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις ... Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο και ετοιμάζονται για καλοκαιρινές διακοπές διάρκειας .

Θέλουμε να γνωρίζουμε αν η ευνοϊκή προνομιακή μεταχείριση των λίγων, η οποία δημιουργήθηκε από την ελαστικότητα και την παθογένεια του συστήματος , συνεχιστεί ή εάν υπάρχει πρόθεση και βούληση να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των αγροτών. Περιμένουμε να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε μελλοντική μας ενεργεία.

Ο Πρόεδρος Τ. Χαλκίδης
Ο γραμματέας
Γ. Βράνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: