10 Μαρ 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΛΙ;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
Αρκετοί φίλοι μου λένε "άστο να πάει στο διάολο, τελειωμένη υπόθεση είναι...." και άλλα τέτοια ωραία. Και ίσως να έχουν δίκιο, δυστυχώς το θέμα με τον Καλλικράτη έχει λήξει.
Αλλού είναι το πρόβλημα και επιμένω: ο "Καλλικράτης", έτσι όπως έγινε σήμερα η κατάσταση, είναι για το ΠΑΣΟΚ μονόδρομος. Για το ΠΑΣΟΚ, όχι για τις τοπικές κοινωνίες!
Γιατί είναι ένα από τα μεγάλα έργα που έταξε το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό και πρέπει να ολοκληρώσει αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα από τα έργα τα οποία απαιτούν κάτι δις ευρώ για να ολοκληρωθούν και να δοθούν "προς χρήση". Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Αν ο "Καλλικράτης" λειτουργήσει έτσι όπως θέλουν, με τον τρόπο που θέλουν, με τα λεφτά που σήμερα μπορούν να εκταμιεύσουν, τότε θα είναι μια τεράστια αποτυχία, θα είναι το χάσιμο μιας μοναδικής ευκαιρίας η χώρα να αποκτήσει τον Β' Βαθμό Αυτοδιοικήσης που ΔΕΝ έχει (και δεν είχε ποτέ δηλαδή...). Αλλά με βιαστικές κινήσεις, με "ευαγγέλιο" τις κάθε είδους μελέτες που γίνονται στην Αθήνα, με ασκήσεις επί χάρτου, δεν γίνεται τίποτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα κάτω (για να την διαβάσετε), είναι από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 7ης Μαρτίου 2010. Και θα δείτε πως αρχίζει να προβληματίζει η "νεα αρχιτεκτονική" της Αυτοδιοίκησης, αφού δεν πρόβλεψαν ούτε τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν, πως να τους πιστέψω πως θα προβλέψουν τα μακροπρόθεσμα;



Τη λίστα με τος 200 πιστοποιημένους Δήμους την είδατε; Όχι; Για βρείτε την λοιπόν και δείτε, πόσοι από τους 12 Δήμους της Ημαθίας μπορούν να κάνουν κάτι επειδή έχουν υπηρεσίες;
Για αυτό γράφω, εδώ και 1 χρόνο: δουλειές του ποδαριού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: