25 Φεβ 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ FOCUS ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
Καιρός ήταν, γιατί το θέμα παρατράβηξε.
Αρχίσαμε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! - να διαμαρτυρόμαστε για αυτά που έγιναν με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus (+ την
εικόνα που είχε στο πρωτοσέλιδό του με το γνωστό μεσαίο δάχτυλο υψωμένο). Σίγουρα δεν πρέπει να είναι ένα κράτος υπόλογο για τα δημοσιεύματα του τύπου - ο οποίος είναι ελεύθερος - αλλά το πράγμα παρατράβηξε!
Μέχρι και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα αναγκάστηκε να κάνει ανάρτηση/δήλωση στο site της για το θέμα.

Βγήκαν ο Πετσάλνικος (ο οποίος συναντήθηκε με Γερμανούς) και ο Πάγκαλος (που έκανε δηλώσεις στο BBC ακόμη και για τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν δόθηκαν) και ενήργησαν όπως πρέπει, όπως αρμόζει σε μια χώρα που τουλάχιστον σέβεται τον εαυτό της. Καλά τα είπε και ο Καρατζαφέρης για το θέμα στη σημερινή του συνέντευξη (στην οποία αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα). Μπορεί οι αντιδράσεις να είναι και γιαλαντζί - ίσα για να κοπάσει ο θόρυβος εντός της χώρας μας, αλλά πάντως κάτι έγινε. Καλά τα είπαν, αφού κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες της ΕΕ.

Καιρός ήταν να πούμε και δυο πράγματα παραπάνω, γιατί μόνο έτσι οι άλλοι σε σέβονται, ακόμη και αν χρωστάς της Μιχαλούς. Όσο για τους Financial Times που έγραψαν πως ο Πάγκαλος δεν ξέρει να χειρίζεται σωστά τα ΜΜΕ, πρέπει ίσως κάποιος να ρωτήσει το συντάκτη του άρθρου τους τι θα έκαναν οι Βρετανοί αν έβγαινε ένα ελληνικό μέσο και έγραφε ή έλεγε πως όλοι οι Βρετανοί είναι λούγκρες!

Κάτω θα δείτε τη δήλωση που αναρτήθηκε στο site της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

(η εικόνα είναι από το γνωστό περιοδικό Asterix, που μας "αφηγείται" τις ιστορίες του ακόμη γνωστότερου γαλατικού χωριού που βρίσκεται στην επικράτεια της αχανούς και απρόσωπης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστές καταστάσεις, χώρες/χωριά, "αυτοκρατορίες" και αντιδράσεις δεν είναι καθόλου τυχαία !)

Δεν υπάρχουν σχόλια: