4 Ιαν 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΙΤΑ"

Εκτυπώστε την ανάρτηση!


Επειδή άκουσα πολλές βλακείες τις μέρες των εορτών, από πολλούς που αρέσκονται να το παίζουν παντογνώστες, αλλά και από κάποιους που μιλάνε έχοντας στο πίσω μέρος του ανύπαρκτου εγκεφάλου τους σχέδια μόνο για την πάρτη τους και όχι για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου, παραθέτω το τμήμα της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που αφορά την Ημαθία.

Με το χάρτη αυτό γίνεται πλέον φανερό πως στην ουσία κάποιοι κάνουν "ασκήσεις επί χάρτου", χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τη θέληση πολλών περιοχών της χώρας - προσπαθώντας να περιορίσουν σε 350 ή 380 τους ΟΤΑ όλης της χώρας και φορτώνοντάς τους με χρέη. Αλλά το ζήτημα είναι ένα: η ανάπτυξη δεν είναι συνυφασμένη με τη συγχώνευση δήμων. Όσο πιο έγκαιρα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο!

Για να δείτε την εικόνα καλύτερα, κάντε κλικ επάνω της. Όσο για αυτά που γράφει το Ινστιτούτο στην τρίτη σελίδα, αυτά είναι οι 2 σειρές που κάνουν τη διαφορά.
Σε πρώτη φάση είναι εμφανής η προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε η πρόταση: Ο Δήμος αλλάζει νομό με ταχύτητα dt ενώ κάποιος άλλος αποσπάται από τη Βέροια για να ενσωματωθεί στην Αλεξάνδρεια (φανταστείτε δηλαδή εσείς τα "κριτήρια"! Όλο τους το ζόρι είναι να είναι "μεγάλοι" οι Δήμοι, τίποτε άλλο!)
Η επανένταξη του Δήμου Πλατέος στο Νομό Θεσσαλονίκης σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με 2 πράγματα: με τη μεταφορά της ΔΕΘ στα δυτικά (περιοχή ΤΕΙ Σίνδου) και με την πιθανή μετακίνηση/κατασκευή του αεροδρομίου στην περιοχή του Κλειδίου, μεταξύ της ΠΑΘΕ και της παραλίας. Και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως στην ανατολική πλευρά της πόλης έχουν φρακάρει τα πάντα!!

Όλα τα άλλα να τα ακούτε βερεσέ! Όσο για το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν διάφοροι "επενδυτές" γης που δεν είναι μόνο Θεσσαλονικείς αλλά και Αθηναίοι, αυτό είναι αληθινό και αφορά περιοχές που βρίσκονται πέριξ της ΠΑΘΕ και μετά από τα διόδια των Μαλγάρων. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί...

(ο χάρτης και οι προτάσεις δεν είναι δα η αποκάλυψη του Watergate!! Αυτά κυκλοφορούν στο ίντερνετ εδώ και καιρό ενώ υπάρχουν και στο site του δήμου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: