6 Νοε 2012

Στουρνάρας: "Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα" - Στρατούλης: "Ούτε ο Τσολάκογλου..."

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Με βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν από όλες τις πλευρές (και όταν λέμε “όλες” εννοούμε από τους Κυβερνητικούς και απ' τον ΣΥΡΙΖΑ) πέρασε η πρώτη ημέρα από την εισαγωγή του νέου Μνημονίου (του 3ου στη σειρά) στο Κοινοβούλιο.
“Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία....Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε”είπε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κλείνοντας την παρουσία του στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου.
..Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα" είχε αναφέρει νωρίτερα απευθυνόμενος στους βουλευτές που τάσσονται κατά των μέτρων, ενώ τις ίδιες στιγμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σημείωνε:
Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει”, για να λάβει την απάντηση του Γ. Στουρνάρα: “Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα
Απ΄την άλλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: